niedziela, 25 marca 2012

Sałatka z makaronu sojowego i surimi

sałatka z makaronu sojowego z surimi i selerem naciowym

chrupiący wariant z selerem naciowym


Makaron sojowy przygotować jak na opakowaniu. Odcedzony przełożyć do miski i pokroić (najlepiej nożyczkami) na kawałki 3-4 cm. 
Dodajemy puszkę kukurydzy, 3-4 łodygi selera naciowego pokrojone w kawałki 1 cm, małe opakowanie pokrojonych surimi , 1/2 pokrojonej papryki czerwonej , 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 malutką ostrą papryczkę posiekaną drobniutko. Do tego sok z cytryny plus 2 łyżki majonezu, 1 łyżeczkę cukru, sól do smaku. 

Jak mamy świeżą kolendrę to możemy ją dodać na koniec - pasuje idealnie i daje bardziej egzotyczny smaczek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz