Szpinak+grejpfrut+łosoś ???
Bardzo ciekawe połączenie smaków
• | | szpinak - młode listki - 1 opakowanie, kilka wiorków czerwoenj cebuli |
|
| |
• | | 1 słodki grejfrut (np. Sweety), kilka pomidorków koktajlowych |
|
| |
• | | kilka platerków wędzonego łososia |
|
| |
• | | oliwa i białe wino po 4 łyżki, balsamico 1 łyżka,musztarda 1 łyżeczka, |
|
| |
• | | szalotka, czosnek, sól, pieprz, cukier do smaku |
|
| |
1. | | Szpinak trzeba umyć i oberwać ogonki, lekko osuszyć i ułożyć na dużym płaskim półmisku. |
|
|
|
| |
2. | | Grejfrut
dzielimy na cząstki i każdą z nich obieramy dokładnie ze wszystkich
skórek i przekrajamy na pół. Układamy na liściach szpinaku na przemian z
łososiem (plasterki podzielone na kawałki na jeden kęs) oraz wiórkami
czerwonej cebuli. Polewamy sosem, posypujemy natką, dekorujemy
pomidorkami koktajlowymi. |
|
|
|
| |
3. | | Sos:
mieszamy lub miksujemy składniki sosu i dodajemy na koniec przyprawy
oraz roztarty ząbek czosnku i drobniutko posiekaną szalotkę (1 łyżka) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz