niedziela, 27 października 2013

Marcinek herbatnikowy dla leniwych łasuchów

Ciastodeser bez pieczenia , nawet dla tych którzy mają dwie lewe ręce ;)

Składniki
herbatniki Petit Beurre Kakaowe 2 duże opakowania
1 duża śmietana 18% (400 ml)
1 duża śmietana 30% (400 ml)
1 mała śmietana 36%
sok z cytryny
1 szklanka cukru pudru

Śmietany połączyć, dodać sok z cytryny, chwilę ubijać. Następnie dodać cukier i ubić na sztywno.
W płaskim prostokątnym naczyniu układać na zmianę warstwę herbatników i warstwę kremu. Wierzch posmarować kremem i posypać startymi na tartce herbatnikami i kawą mieloną lub czarnym kakao. 
Naczynie owinąć folią do żywności i postawić do lodówki na minimum 12 godzin a najlepiej to całą dobę. 
Tak proste, że może je przygotować nawet przedszkolak . I równie pyszne. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz