Bo użyłam chudej szynki, nie dałam jajek ani bułki. No i ugrilowałam je bez tłuszczu na patelni grillowej.
Składniki:
- kilogram chudej szynki wieprzowej zmielonej w maszynce do mięsa na drobnych oczkach
- 4 rozdrobnione ząbki czosnku
- duża garść posiekanych świeżych ziół (majeranek, tymianek, oregano, koperek, natka pietruszki, bazylia - wszystko to co mamy latem w ogródku lub w doniczkach)
- sól i pieprz - dosyć sporo
- woda przegotowana
Najlepiej smakują na ciepło np. z chłodnikiem (przepis post niżej) - pyszny obiadek do zjedzenia na tarasie lub w ogródku.
Ale równie smaczne na zimno np. na pikniku- w postaci kanapki na bazie ciabaty z sałatą i tzatziki.
Przy okazji zobaczcie fragmenty mojego ogrodu z początku czerwca.
Cudowna pora roku !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz